SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mleko w proszku czy ma duzo bialka

  • [...] pogarsza samopoczucie oraz kondycję skóry, włosów, paznokci i zębów. Niebezpieczne dla organizmu może być też zbyt duże spożycie protein, co wynika z produkcji kwasu mlekowego, do którego dochodzi w trakcie przemiany białek w energię. Jeżeli zgromadzi się on w stawach, istnieje ryzyko powstania stanów zapalnych. Spożywając więcej białka, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70741 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • Jaki jogurt pitny jest najlepszy i najzdrowszy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] że szukają produktów, które będą w stanie szybko spożyć i zapewnić sobie dobrej jakości mini posiłek czy przekąskę. Müller Müllermilch Napój mleczny o smaku mango Skład: mleko częściowo odtłuszczone, maślanka, cukier, dekstroza, laktoza (z mleka), skrobia modyfikowana, zagęszczony sok o smaku mango 0,3%, barwnik: karoteny, stabilizator: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 22606 Data: 2017-11-27 10:45:14
  • Pieczywa chrupkie - porównanie okiem dietetyka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] bardzo często jest on wysoko usadowiony na liście składników, co oznacza, że w danym produkcie jest do sporo. A to z dietą nie ma nic wspólnego. Kolejnym składnikiem jest mleko w proszku, dodawane również dla poprawy smaku, na ten dodatek powinny uważać osoby z nietolerancją laktozy. Znajdziemy też w pieczywie chrupkim dodatek soli oraz [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13550 Data: 2017-12-06 11:05:15
  • Jakie lody mają najmniej kalorii?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Lody na redukcji kojarzą się raczej z cheat'em, ale kto powiedział, że nie można zjeść lodów po treningu, jeśli mają ciekawy skład? Osobiście nie znam nikogo, kto nie przepadałby za lodami, każdy ma swój ulubiony smak. Jedni lubią, gdy lody oblane są białą czekoladą, inni zaś gorzką, a jeszcze inni wolą lody oblane czekoladą z orzechami. Swoich [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 24298 Data: 2017-10-09 09:59:42
  • Jaki budyń wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Minusy: produkt mimo swojej ogólnej dostępność, rzadko jest widywany na półkach. Dr. Oetker Słodka chwila, budyń o smaku czekoladowym Skład: cukier, skrobie modyfikowane, mleko odtłuszczone w proszku, syrop glukozowy, 4,4% czekolady w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza), olej roślinny (palmowy, palmowy całkowicie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9437 Data: 2017-10-13 09:43:14
  • Jakie wafelki wybrać na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] się w nie można w sklepach Internetowych albo w sklepach stacjonarnych z odżywkami. Wawel Wafle o smaku kakaowym bez dodatku cukru Skład: mąka pszenna, tłuszcz palmowy, mleko w proszku odtłuszczone, substancja słodząca: maltitol, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 5,3%, serwatka w proszku (z mleka), barwnik: karmel amoniakalny, olej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5838 Data: 2017-11-05 12:22:38
  • Jakie ciastka na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Ciasteczka to kolejne dobrodziejstwo, którego zazwyczaj wystrzegamy się na diecie, bo przecież tuczą, mają zbyt dużo cukru, ale też tłuszczu. Dlatego najlepiej wrzucić je na nietykalną półkę „słodycze”. Ale czy aby na pewno nie ma takich słodkości, które mogłyby pojawić się w naszej codziennej diecie? Tak się składa, że jednak są. Poniżej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7981 Data: 2017-10-20 20:29:17
  • Czy cukier owocowy tuczy? Soki i napoje cola, co gorsze?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] czekolada z orzechami to już produkt o wysokim stopniu przetworzenia (zaawansowanej obróbce są tam poddane tłuszcze np. bezwodny tłuszcz mleczny, tłuszcz kakaowy; cukier, mleko w proszku, serwatka w proszku itd.). To samo dotyczy napojów słodzonych cukrem i zwykłej wody. Skąd wziął się problem z fruktozą? Do wielu produktów zaczęto dodawać [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 832 Data: 2022-11-11 18:03:20
  • Co zamiast mięsa? 13 najlepszych źródeł białka roślinnego

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] mogą pełnić funkcję pysznego deseru, to właśnie zapewnia ich gęsta struktura. Białko roślinne a białko zwierzęce Produkty pochodzenia zwierzęcego, takie jak mięso, jaja i mleko, mają naturalnie wysoką zawartość białka, które jest niezbędnym składnikiem odżywczym złożonym z aminokwasów. Ułatwia to osobom spożywającym produkty zwierzęce [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6044 Data: 2020-01-27 16:37:04
  • 7 rzeczy, których możesz nie wiedzieć o jogurcie

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Jogurty cieszą się ogromną popularnością, o czym świadczy chociażby ilość i szeroki wybór jogurtów, jakie znajdują się w sklepach. Nic dziwnego! Jogurt ma kremową konsystencję, dzięki czemu może stanowić alternatywę lub dodatek do deserów, świetnie komponuje się z płatkami, może stanowić również bazę do wszelkiego rodzaju sosów. Ile tak naprawdę [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2078 Data: 2019-03-03 15:14:35
  • Sklepowe sushi - które wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] imbir marynowany 4,68%, rzepa marynowana, paluszki surimi (zawierają rybę, jaja gluten, soję, skorupiaki), ogórek konserwowy (zawiera gorczycę), serek śmietankowy (zawiera mleko, w tym laktozę), dynia marynowana (zawiera soję, gluten), wasabi 1,1% (zawiera gorczycę), nori (algi morskie), sezam, ocet ryżowy, cukier, sól, fruktoza, substancje [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 24836 Data: 2017-10-30 10:06:31
  • Zanim przeczytasz ten artykuł wiedz, że powstały jeszcze 2 części i warto tę lekturę zacząć właśnie od nich. Alternatywne sposoby zwalczania tłuszczu. Część I Alternatywne sposoby zwalczania tłuszczu. Część II Wcale nie wyczerpałem tematu, ludzie znają nieprawdopodobną ilość sposobów, by sobie zaszkodzić. Środki antycukrzycowe o potencjale [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3611 Data: 2022-09-01 12:32:36
  • We współczesnym świecie dostęp do informacji jest niezwykle prosty, niemniej wiele osób decyduje się na usługi różnorakich trenerów i dietetyków. Jeśli chodzi o trening siłowy, istnieją kwestie, które trudniej wyjaśnić on-line. Poza tym, o wiele szybciej można przedstawić komuś np. sposób wykonania ćwiczenia.  Izolacje, maszyny, trening [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1953 Data: 2021-06-09 11:57:19
  • Ostatnio przy okazji zapytałem osoby w różnym wieku o ich nawyki żywieniowe. Poza ludźmi, którzy mają ukończone rozmaite kursy, studiują dietetykę lub kierunki związane z ochroną zdrowia, trenują na siłowni, biegają itd., wybory żywieniowe większości populacji są zastraszające. Skoro jest tak źle, czemu dane produkty są w sklepach? Dlaczego nie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2616 Data: 2021-08-30 23:18:38
  • Ukryty cukier - gdzie producenci żywności upychają cukier?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] naturalnie występujące cukry tj. laktoza w mleku, fruktoza w owocach, które nie są dla nas szkodliwe, ale nie są wymienione na liście składników (występuje tam po prostu np. mleko, banan itp.). Podsumowanie W Twoim otoczeniu może być więcej cukru, niż Ci się do tej pory wydawało. Kluczem jest czytanie etykiet i świadomość tego, że nie tylko [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 921 Data: 2023-01-16 10:00:00
  • Porady dla 15 latka

    Temat
    Trening dla początkujących

    [...] mięśnie rosły, podobno trzeba dużo białka a to oznacza, że dobrze jest spożywać dużo mięsa? Słyszałem jeszcze jedną ciekawostkę, czy to prawda, że przed treningiem warto pic mleko w proszku rozpuszczone z wodą bo ma dużo białka ? Czy w moim wieku zalecany jest trening na siłce 3 razy w tyg. (pon,śro,pią)? Od kiedy i jakie odżywki warto stosować? [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 1680 Data: 2009-06-20 19:45:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mieszanie...

    Temat
    Odżywki i suplementy

    Witam mam pytnaie... Czy moge wymieszać maltodekstryne z mlekiem w proszku.. Mleko to ma dużo białka a maltodekstryna węgli.. I miałbym takiego gainerka... Można tak??

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 918 Data: 2007-09-16 14:23:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • witaminy ich nadmiar,działanie i niedobór

    Temat
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] i śledziony, wypadanie włosów, świąd skory, suchość skóry depresja Źródła witaminy A Źródłem tej rozpuszczalnej w tłuszczach witaminy są produkty pochodzenia zwierzęcego: mleko pełne, śmietana, masło, produkty mleczarskie, jaja, niektóre tłuste ryby, wątroba, tran żółtka jaj. Zawartość witaminy A w 100g jadalnych wybranych produktów: wątroba [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-03-02 10:17:32 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] - wypadanie włosów - świąd skóry - suchość skóry - depresja Źródła witaminy A: Źródłem tej rozpuszczalnej w tłuszczach witaminy są produkty pochodzenia zwierzęcego: mleko pełne, śmietana, masło, produkty mleczarskie, jaja, niektóre tłuste ryby, wątroba, tran żółtka jaj. Zawartość witaminy A w 100g jadalnych wybranych produktów: - wątroba [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-01-29 14:20:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta w kulturystyce - prawie wszystko.... :-)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] Białka pełnowartościowe: • mięso, ryby, wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby • dziczyzna — zawierają około 15% białka • Jaja—11% białka • sery — 20% białka • mleko— 1-3% białka • warzywa, ziemniaki i owoce — 1-3% białka Białka niepełnowartościowe: • groch, fasola, soja, bób, soczewica — 20% białka • pieczywo, mąka, makarony, [...]

    Odpowiedzi: 28 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-02-15 11:57:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)